Jean Jacques Machado despre cum e sa faci sparring cu Rickson Gracie: „Parca iti citeste mintea”

Jean Jacques Machado despre cum e sa faci sparring cu Rickson Gracie: "Parca iti citeste mintea"

Jean Jacques Machado despre cum e sa faci sparring cu Rickson Gracie: „Parca iti citeste mintea”

Cei doi verisori, Jean Jacques Machado si Rickson Gracie, sunt doua dintre cele mai impozante figuri din lumea BJJ-ului. Jean Jacques Machado si Rickson Gracie au scris istorie in acest sport si continua sa faca acest lucru prin academiile si sutele de cluburi afiliate care poarta numele lor.

Intrebat intr-un interviu despre cum i se pare ca decurge un sparring cu Rickson Gracie, Machado a zis ca simte de parca acesta ii citeste mintea.

„Oamenii care petrec timp antrenandu-se cu Rickson vorbesc de regula de presiunea sa si modul in care el isi distribuie greutatea. Dava Camarillo a zis ca atunci cand te antrenezi cu Rickson e ca si cum ai muta o casa,” a povestit Jean Jacques Machado.

In cadrul aceluiasi interviu acesta a vorbit si despre anii sai de eperienta antrenandu-se cu Rickson Gracie. Jean Jacques Machado era elevul sau inca de pe vremea cand acestia locuiau in Brazilia, la inceputul anilor ’80. Machado a fost promovat la centura coral tot de catre Rickson Gracie, moment in care a declarat ca „dupa ce te antrenezi cu Rickson, nu faci jiu jitsu, simti jiu jitsu”.

Despre defensiva uimitoare a celui considerat cel mai de succes practicant de BJJ din istoria sportului, Rickson Gracie, varul sau a avut, evident, numai cuvinte de lauda. „Parca iti citeste mintea,” a adaugat Jean Jacques Machado.

Sunt multe nume legendare din Jiu Jitsu Brazilian care pot fi luate ca exemplu, atat in sport, cat si in viata de zi cu zi. Voi pe cine urmariti si pe cine admirati din lumea BJJ-ului? Cine este modelul vostru dupa care va ghidati? Care este lupta voastra preferata cu Rickson Gracie din arte martiale mixte (MMA)?

Sursa articol: Brazilian Jiu Jitsu Eastern Europe

One thought on “Jean Jacques Machado despre cum e sa faci sparring cu Rickson Gracie: „Parca iti citeste mintea”

  1. Ce parere aveti, e Rickson Gracie cam overrated? A avut doar 11 meciuri in MMA. Totusi multi spun ca ar fi cel mai bun. Ce parere aveti?
    Unii il considera cumva invincibil.
    Si de ce a ramas doar cu 11 meciuri, imi poate spuen cineva, va rog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.