Bronz la Mondialele de Ju-Jitsu (JJIF) pentru sportivul Absoluto, Horatiu Balint

Prima medalie la un Campionat Mondial pentru sportivul Absoluto BJJ, Horatiu Balint! Dupa 6 meciuri si 5 victorii, el a reusit sa cucereasca medalia de bronz la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2016 (JJIF). O performanta remarcabila avand in vedere nivelul foarte ridicat al competitiei si faptul ca in ultimele 2 meciuri i-a invins prin armbar pe finalistii Mondialului JJIF 2015, ambii centuri negre in BJJ: LeCoq si Deputter!

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu seniori a reunit la start 506 sportivi reprezentand 46 tari din Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud, in concursul individual de Fighting, Ne-Waza și Duo, precum si in concursul pe echipe, la proba Ne-Waza.

Nivelul competitiei a fost extrem de ridicat, fiecare categorie cuprinzand, in medie, intre 20 si 25 sportivi. La finalul competitiei, echipa Romaniei (sportivii Camil Moldoveanu, Dinu Bucalet, Doru Galan, Eduard Paulescu, Horatiu Balint, Ionut Dobre, Mihai Handrea si antrenorul Tudor Mihaita), a reusit sa obtina 2 medalii de bronz, prin echipa de Duo Show Doru Galan + Ionut Dobre (C.S. Budo Seishin Bucuresti) si sportivul de Ne-Waza Horatiu Balint (Absoluto), la categoria -77 kg. Lotul nostru national a mai avut inca doua sanse la medaliile de bronz, pe care, din pacate sportivul de Ne-Waza Mihai Handrea (Absoluto), in cadrul categoriei -62 kg, si echipa de Ne-Waza nu le-au putut cuceri, acestia trebuind sa se multumeasca cu locul V.

Horatiu Balint (ultimul din dreapta), pe podiumul competitiei desfasurate in orasul Wroclaw (Polonia):

15178273_1221400361238953_5802260966786486805_n

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.