Clasamentul actualizat Ultimate Fighting Championship (UFC)

Clasamentul actualizat Ultimate Fighting Championship (UFC)

Clasamentul actualizat Ultimate Fighting Championship (UFC)

Ultimate Fighting Championship sau mai pe „romaneste” UFC are clasamente intocmite pe fiecare categorie de greutate in parte, dar si un clasament pound for pound (P4P) in care sunt incadrati cei mai buni luptatori, indiferent de categorie sau de sex.

Acest clasament se schimba in urma fiecarei gale UFC si de regula, cine castiga in weekend urca in clasament, cine pierde coboara (logic, nu?). Clasamentul este intocmit de jurnalisti din domeniul MMA-ului, insa metodele prin care sunt clasati luptatorii nu sunt clare pentru publicul larg.

Cu toate acestea, noua ne plac statisticile si este nevoie de o clasare a luptatorilor pentru a avea o idee estimativa despre valoarea unui sportiv. Astfel se pot organiza lupte mai usor, avand in vedere ca fiecare luptator vrea sa urce in clasament in drumul sau spre centura de campion a categoriei in care lupta. Acest lucru este o arma cu doua taisuri, deoarece de multe ori luptatorii sunt convinsi mai greu sa lupte cu cineva clasat pe o pozitie inferioara.

1

Dupa cum se poate obeserva, Daniel Cormier este considerat la ora actuala cel mai bun luptator din UFC, indiferent de categorie, avand in vedere ca este campionul categoriilor Light-Heavyweight si Heavyweight. Totodata, singura persoana in fata careia a pierdut vreodata este Jon Jones.

2

TJ Dillashaw va lupta la categoria Flyweight impotriva campionului actual Henry Cejudo, in tentativa sa de a unifica cele doua centuri.

3

Categoriile Lightweight si Welterweight sunt fara doar si poate cele mai dense din punct de vedere valoric. Exista zvonuri ca UFC va introduce o categorie intermediara intre cele doua categorii, dar inca nu a fost anuntat nimic in mod oficial.

4

Middleweight incepe sa fie o categorie din ce in ce mai spectaculoasa, iar acum toti ochii sunt atintiti pe lupta dintre Anderson Silva si Israel Adesanya, care va avea loc la inceputului anului viitor.

5 6

Dupa cum se poate observa mai jos, Cris Cyborg este „femeia categorie”, UFC-ul neavand inca suficiente luptatoare de talia ei pentru a forma o divizie complexa. La sfarsitul anului, conationala sa si actuala campioana de la categoria Bantamweight feminin va urca la Featherweight feminin in incercarea sa de a deveni prima femeie dubla-campioana in UFC.

7

Acest clasament este cel cu care se va incheia anul 2018, deoarece ultima gala UFC a anului va avea loc pe 29 decembrie, iar noul clasament va fi publicat abia la inceputul anului 2019, chiar daca unii luptatori vor deveni campioni sau isi vor apara centura, cum este cazul pentru Jon Jones, Alexander Gustafsson, Cris Cyborg si Amanda Nunes.

Click aici pentru mai multe informatii despre gala de final de an in care vor lupta cei 4 mentionati mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.