Conor McGregor despre viitorul sau! Vezi ce spune despre uzura corpului sau si despre o potentiala retragere!

Desi inca nu s-a materializat nici un meci in viitor pentru McGregor, acesta spune ca nu se gandeste la retragere, insa este foarte constient de riscurile sportului asupra sanatatii sale, in special cea mentala.

„Cand ma gandesc la retragere, o gandesc din perspectiva uzurii corpului si a cat mai poate incasa. Cat de uzat e corpul meu? Cum este creierul? Cum e sanatatea mea mentala? Cum decurg antrenamentele? Cum decurge pregatirea? Cat de infometat sunt pentru succes? Asa judec daca este sau nu timpul sa ma retrag si mai e mult pana acolo. Mai am multe de oferit. Si nu este vorba despre bani neaparat. Sunt pasionat de a lupta. Asta imi place sa fac. O sa continui sa fac asta cat timp sunt sanatos si cat timp sunt dispus sa depun efortul necesar. Nu voi fi prost, sa nu observ schimbarile corpului meu si sa continui sa lupt cand nu mai este cazul, cum au facut multi altii.

Este un sport periculos si nemilos. Sunt constient de asta. Din fericire, am o situatie financiara foarte buna. Nu sunt nevoit sa o fac. O fac doar din pasiune. Cand va fi cazul, ma voi retrage” a spus McGregor.

Uzura in MMA este un pericol real pentru luptatori si are loc in timp, pe masura ce sportivul acumuleaza meciuri. Uzura este cauzata de:

  • Slabiri drastice
  • Cantonamente foarte dure cu sparring-uri tari in care sportivul incaseaza multe lovituri
  • Loviturile incasate in meci, in special cele la cap.
  • Cazaturile, proiectarile incasate
  • Tehnicile articulare la care sportivul nu apuca sa bata la timp.
  • Accidentarile ce nu au fost recuperate corespunzator.

Uzura acumulata va scadea abilitatea sportivului de a performa, ii va creste riscul de accidentare, iar, in cazul uzurii provocate de loviturile la cap, va fi mai predispus la boli mentale pe masura ce inainteaza in varsta.

In ceea ce priveste sanatatea creierului, MMA-ul profesionist este mai sigur decat box-ul, volumul de lovituri aruncate fiind mult mai mic ca intr-un meci de box.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.