De pe bancile facultatii direct in cusca de MMA! Citeste interviul cu Alex Atanasoaie, unul din cei mai talentati luptatori romani!

Astazi va invitam sa-l cunoasteti pe Alexandru Atanasoaie, unul din cei mai talentati sportivi de la Absoluto, printr-un interviu acordat de acesta.

Alex, povesteste-ne un pic despre tine, pentru cei ce nu te cunosc.

Salutare. Sunt Alexandru Atănăsoaie, am 22 ani (în Octombrie), sunt din Fălticeni și sunt student în cadrul Universității Tehnice de Construcții București, (la Facultatea de Utilaj Tehnologic). În afara antrenamentelor, îmi place să studiez persoane sau să meditez pe diferite subiecte ce țin de comportamentul nostru uman. Când nu mă simt așa „profund gânditor”, îmi place să schițez, să ascult o muzică bună, să văd un film bun sau să studiez meciuri de MMA, box, BJJ, orice stil de unde pot extrage o tehnică sau un detaliu cheie ce îmi poate îmbunătăți game-ul.

Alex Atanasoaie, impreuna cu cei trei antrenori ai sai: Tudor Mihaita, Ionut Atodiresei si Ciprian Carausu.

Alex Atanasoaie (al doilea din stanga), impreuna cu cei trei antrenori ai sai, de la stanga la dreapta: Tudor Mihaita, Ionut Atodiresei si Ciprian Carausu.

Esti din Falticeni, la fel ca Ionut Atodiresei. Sa fie ceva in apa de acolo?

Legenda spune că apa din Bucovina a fost binecuvântată de zeul dacic Zamolxis. Glumesc. Toți oamenii sunt capabili de lucruri mărețe. Ține de ei să găsească la ce sunt buni și să fructifice ceea ce au.

Ai ajuns de curand la Absoluto, dar ai avut contact cu lumea artelor martiale si inainte. Povesteste-ne un pic despre inceputurile tale in aceasta lume.

Cât am fost mic, am fost introvertit. Într-o seară, tatăl meu m-a dus la această sală de arte marțiale: o sală de sport micuță, răcoroasă, cu parchet pe jos și un miros specific, unde toată lumea se uita la mine, iar eu deja căutam ieșirea. Antrenorul, Maxim Marius, un bun prieten de-al tatălui meu, m-a integrat în grup și m-a inițiat în această artă marțială vietnameză, numită Qwan Ki Do. Am practicat acest stil timp de zece ani și am reușit, cu timpul, să-mi depășesc acea condiție. Recunosc, am avut momente în care am vrut să renunț, dar tatăl meu a fost mereu acolo să mă motiveze, să-mi dea o lecție de viață și îi mulțumesc pentru asta. În toți acești ani, am participat la numeroase competiții locale, naționale, dar nu am avut rezultate extraordinare: eram mediocru, dar cu timpul am învățat să observ și micile victorii (o tehnică executată corect, un procedeu, un detaliu fin) și m-am concentrat mai mult pe progresul personal, chiar dacă de cele mai multe ori mă întorceam acasă cu mâna goală.

Pregatirea inainte de meci alaturi de antrenorul sau, Ciprian Carausu.

Pregatirea inainte de meci alaturi de antrenorul sau, Ciprian Carausu.

Dai dovada de un progres extraordinar, atat pe striking cat si pe grappling. Cum arata o zi din perioada ta de pregatire?

Ei bine, faptul că sunt și student, facultatea îmi ocupă o mare parte din timp, dar încerc să fiu cât mai eficient în a-mi organiza timpul. Dimineața, dacă îmi permite timpul, îmi fac exercițiile (în cameră sau în parc, dacă am timp), apoi îmi mănânc cerealele (de obicei, fulgi de ovăz cu fructe uscate), îmi pregătesc echipamentul pentru antrenamentul de seară, caserola cu masa de prânz și caietele de curs, apoi merg la facultate. După terminarea cursurilor, merg direct la sală și mă antrenez alături de colegii mei.

Alexandru Atanasoaie, 2-0 la profesionisti la doar 22 de ani.

Alexandru Atanasoaie, 2-0 la profesionisti la doar 22 de ani.

Ca mixed martial artist, e clar ca trebuie sa le stii pe toate. Insa asta nu te poate opri sa ai o arta favorita. Ce ai alege intre striking si grappling si de ce?

În mod normal, aș tinde să aleg striking, având în vedere background-ul, dar e ceva special în practicarea BJJ-ului și eficiența lui în a controla oponentul. Deci, mi-e greu să dau un răspuns concret. Cred că aleg MMA-ul.

Care este luptatorul tau preferat de MMA si de ce?

Luptătorul meu preferat de MMA este Conor McGregor, pentru că, lăsând la o parte trash talk-ul și opulența pe care o afișează, are o filozofie foarte interesantă privind artele marțiale și succesul, plus că stilul său de luptă și capacitatea lui de a aprecia distanța sunt fascinante.

Ai deja 2 victorii la profesionisti in RXF la doar 22 de ani, ambele inainte de final. Te indrepti cu pasi rapizi catre o potentiala oportunitate pentru centura. Cand te vom revedea in cusca?

Ținta mea este UFC-ul. Vreau acea centură. De asemenea, mă veți revedea destul de curând în cușcă.

Primul meci de MMA la profesionisti. Cum a fost experienta? Te emotionezi inainte de meciuri?

Primul meu meci a fost împotriva lui Radu Dorobanț, un meci pentru care am avut emoții foarte mari. Îmi amintesc că nici apetit nu mai aveam și eram sub categoria de greutate în ziua meciului, dar odată ce am intrat în cușcă, am urmat sfatul antrenorului meu, Ciprian Cărăușu și anume să îmbrățișez momentul și totul a fost mai ușor.

Cum a fost al doilea meci? Ai simtit o diferenta in starea ta fata de primul meci?

În al doilea meci a intervenit un nou factor și anume slăbirea. Meciul a fost la categoria -70kg, iar eu am fost nevoit să slăbesc 8kg. Nu a fost tocmai confortabil, dar am reușit într-un final. În meci, m-am simțit foarte bine, am vrut să-mi testez partea de grappling și să fiu cât mai curat în lovituri,iar asta, probabil, m-a condus la victorie.

Unde te vezi peste 10 ani de acum?

Mă văd în UFC, cu centura pe umăr, pregătit să o apăr pentru a face istorie și pentru a fi o inspirație pentru alții.

Ai avea categorie grea in UFC la Welterweight. Cu cine ti-ar placea sa lupti de acolo? Facand un exercitiu de imaginatie, cum ai aborda meciul. Ce gameplan ai avea?

Evident că vreau centura UFC, deci Tyron Woodley este cel cu care aș vrea să lupt. Din ultimele sale meciuri, am observat că nu este un luptător activ și își conservă energia, ceea ce este justificat având în vedere musculatura și explozia sa în orice mișcare, deci aș exploata acest lucru. În meciul cu Stephen Thompson, putem observa că deplasarea lui Wonder Boy i-a neutralizat striking-ul lui Tyron, dar în momentul în care lupta a ajuns în clinch și la sol, șansele au urcat în favoarea campionului. Meciul în care Tyron a avut mari probleme a fost cel împotriva lui Rory Mcdonald. Rory a luptat lung, a păstrat distanța optimă și cel mai important, el a inițiat takedown-ul sau l-a presat pe cușcă. Efortul pe care Woodley l-a depus în acea luptă l-a condus într-un final la înfrângere prin decizie unanimă în favoarea canadianului. În concluzie, o deplasare bună, lovituri la corp, un wrestling bun cu un top control sufocant și un ground-and-pound eficient, consider că ar fi kryptonită pentru Tyron Woodley.

Pe partea de grappling, avem ADCC-ul in Octombrie. Participi?

Dacă nu intervine în pregătirea pentru un meci de MMA, mi-ar face mare plăcere să particip.

Alex, ne poti arata una din tehnicile tale favorite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.