7 lucruri pe care poate nu le stiai despre centura neagra in BJJ

7 lucruri pe care poate nu le stiai despre centura neagra in BJJ

7 lucruri pe care poate nu le stiai despre centura neagra in BJJ

Ca mai toti pasionatii si practicantii de BJJ din aceasta parte a lumii, si noi urmarim cu atentie site-urile de specialitate din domeniu. In aceasta saptamana am dat peste un articol foarte interesant pe BJJEE.com, in care sunt explicate 7 lucruri pe care probabil ca nu le stiati despre centura neagra.

Evident, in acest articol vorbim despre centurile negre in BJJ, conform regulamentului IBJJF.

1. Nimeni nu poate primi centura neagra inainte de varsta de 19 ani.

2. La 3 ani de la obtinerea centurii negre in BJJ, practicantul poate cere primul sau dan pe centura neagra. Acesta va trebui inregistrat si recunoscut de catre IBJJF.

3. Dupa 3 ani in care un practicant este centura neagra cu 1 dan, acesta poate cere urmatorul dan pe centura. Dupa inca 3 ani de centura neagra cu 2 dani, abia atunci se poate primi al 3-lea dan.

4. Dupa 5 ani de centura neagra cu 3 dani, practicantul poate aplica pentru al 4-lea dan. Dupa 5 ani de centura neagra cu 4 dani, se poate aplica pentru al 5-lea dan, iar dupa inca 5 ani de centura neagra cu 5 dani, practicantul poate obtine al 6-lea dan. Acest lucru inseamna ca o centura neagra cu 6 dani are minim 24 de ani de cand este centura neagra.

5. Dupa 7 ani de centura neagra cu 6 dani, practicantul de BJJ respectiv poate primi cel de-al 7-lea dan, ceea ce se va transforma in centura coral (rosu cu negru). O centura coral trebuie sa aiba cel putin 31 de ani ca centura neagra.

6. Dupa 7 ani de centura coral, practicantul BJJ poate primi centura rosie cu alb. O centura rosie cu alb are cel putin 38 de ani de BJJ de cand a primit centura neagra.

7. La 10 ani de la obtinerea centurii rosie cu alb, practicantul primeste centura rosie. O centura rosie in BJJ are cel putin 48 de ani de cand a primit centura neagra.

Printre practicantii de BJJ care au obtinut centura rosie pana acum se numara: Carlos, Oswaldo, George, Gastao, Helio Gracie si Rickson Gracie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.