TOP 20 de submisii din istoria UFC

TOP 20 de submisii din istoria UFC

TOP 20 de submisii din istoria UFC

UFC a luat nastere in Denver, Colorado, Statele Unite ale Americii, pe 12 noiembrie 1993, iar acum, la mai bine de 25 de ani de la inceputurile acestei organizatii, putem urmari o colectie cu cele mai reusite si cele mai spectaculaose submisii din istoria Ultimate Fighting Championship (primii 20 de ani inclusi in top 20).

Principalul motiv pentru care artele martiale mixte au luat nastere este dorinta luptatorilor de a afla ce stil de lupta este cel mai eficient, cel mai tehnic, cel mai apropiat de situatiile din viata reala.

Cum artele martiale si sporturile de contact de pana atunci nu puteau simula intr-un mod foarte realist scenarii din viata de zi cu zi, familia Gracie s-a gandit la un mod inedit de a pune „in scena” cat mai multi factori cotidieni.

Astfel, primul lucru care a aparut a fost cusca, considerandu-se necesar ca spatiul de lupta sa fie inchis, pentru a nu oferi nicio posibilitate de scapare luptatorilor, la fel ca in viata reala.

Familia Gracie, creatoarea stilului de lupta Jiu Jitsu Brazilian (BJJ), a vrut totodata sa-si demonstreze eficienta artei pe care Grandmaster Helio Gracie „a inventat-o”. Astfel, Royce Gracie a fost desemnat ca reprezentatul familiei Gracie in prima editie a luptelor in cusca – gala UFC 1.

Deloc surprinzator pentru rudele sale, dar suprinzator pentru intreg globul, Royce Gracie a reusit sa castige primul turneu oficial de MMA din istorie, demonstrand suprematia artei martiale intitulate Jiu Jitsu Brazilian. Acest stil de lupta era practic necunoscut si inexistent in cultura colectiva, majoritatea persoanelor considerand ca forta fizica este principalul atu intr-un sport de contact.

Tocmai acest lucru sta si la baza gandirii din BJJ, mai exact, ca luptatorul mai mic si mai fragil il poate invinge pe luptatorul mai puternic, folosindu-se de tehnica, parghii si chiar de forta adversarului.

Haideti sa urmarim cele mai spectaculoase 20 de submisii reusite in UFC in primii 20 de ani de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.