Urmareste istoricul campionilor UFC la categoria Lightweight

Urmareste istoricul campionilor UFC la categoria Lightweight

Urmareste istoricul campionilor UFC la categoria Lightweight

UFC (Ultimate Fighting Championship) este cea mai mare organzatie de MMA din lume, si de-a lungul existentei sale, din 1993 pana in prezent, a produs o serie extraordinara de luptatori legendari.

Ca in orice sport de contact, si in MMA exista categorii de greutate. Acestea sunt necesare pentru a asigura un teren nivelat de lupta, pentru a favoriza tehnica, nu doar forta unui luptator.

In cadrul organizatiei UFC, cea mai competitiva categorie in acest moment, este fara doar si poate categoria Lightweight (categoria usoara), unde actualul campion este luptatorul din Dagestan, Khabib Nurmagomedov.

Nu doar ca este cea mai competitiva categorie din UFC (si din MMA pana la urma), dar este si cea mai populara, data fiind notorietatea lui Conor McGregor, care este practic sinonim cu ceea ce inseamna MMA la ora actuala. El este fostul campion al categoriei Featherweight si al categoriei Lightweight, titluri pe care le-a pierdut pentru inactivitate.

Acesta a incercat sa-si recapete centura de campion, insa Khabib Nurmagomedov a fost de neoprit si l-a submis pe superstarul irlandez in Runda a 4-a printr-un neck crank necrutator. Daca ne uitam la istoricul campionilor UFC la Lightweight, vom observa ca Khabib si-a aparat doar o data titlul, impotriva lui McGregor, iar Eddie Alvarez, campionul anterior lui Conor, nu a reusit sa securizeze centura niciodata.

qk8q1n3u5lt21

Sursa

Avand in vedere gradul ridicat de talent din aceasta divizie, nu exista momentan campion care sa isi fi aparat centura de mai mult de 3 ori. Singurii care au reusit aceasta performanta, de a tine de centura timp de 3 dispute la rand, sunt: Benson Henderson, Frankie Edgar si BJ Penn.

Urmeaza de vazut cum va fi parcursul lui Khabib Nurmagomedov, care urmeaza sa se intalneasca in acest an cu Dustin Poirier, actualul campion interimar al categoriei, pentru a unifica centurile.

Ce parere aveti? Va reusi Khabib sa bata recordul de 3 aparari de centura la categoria Lightweight?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.