VIDEO. TOP 3 cele mai bune instructionale GRATUITE cu care sa inveti BJJ (Gi si No Gi)

de Tudor Mihaita

Am cautat pentru voi cele mai bune instructionale gratuite de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), care sunt conforme cu normele de predare pe care le avem la Absoluto. Nu mi-a venit sa cred ca am gasit la liber instructionale care valoreaza sute de dolari. Am selectat 3 dintre ele care se deosebesc prin numele celor care predau, atentia la detalii si calitatea filmarii. Sunt excelente daca nu aveti un instructor sau in cazul in care doriti sa va mariti cunostintele de BJJ in afara salii.

Primul dintre ele este curriculum la Gracie Barra, cea mai mare asociatie de BJJ din lume, cu multiplii Campioni Mondiali. Marcio Feitosa, de 3 ori Campion Mondial de BJJ, preda in 4 volume elementele de baza din BJJ-ul cu gi:

https://www.youtube.com/watch?v=cdbQ3afrZ74

https://www.youtube.com/watch?v=N2UkmoU_aWc

https://www.youtube.com/watch?v=ZCj5eGteNLw

https://www.youtube.com/watch?v=KNCAtabkYbw

Cel de-al doilea instructional se adreseaza celor care se antreneaza si No Gi. Tehnicile, care se impart in 5 pati, sunt predate de Matt Serra. Acesta este primul american care a primit centura neagra de la Renzo Gracie, este fost luptator UFC si unul dintre cei doi sportivi care au reusit sa-l invinga in MMA pe celebrul Georges St. Pierre.

Pentru final am lasat un instructional pentru practicantii de nivel intermediar sau avansat. Rubens „Cobrinha” Charles este centura neagra in BJJ si de 6 ori (!) Campion Mondial de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu). Brazilianul prezinta in 2 volume tehnici avansate, dar si momente din antrenamentele desfasurate la o sala din Japonia.

2 thoughts on “VIDEO. TOP 3 cele mai bune instructionale GRATUITE cu care sa inveti BJJ (Gi si No Gi)

  1. Ma tot uit la cele ale lui Serra de cand le-ai pus aici. (am zis sa nu trec mai departe pana nu inteleg principiile pe care le explica Serra, care pare cel mai basic). Din pacate, tipul explica pozitii, nu principii, asa ca – pentru un inceptor ca mine – ia ceva timp sa intelegi ce vrea sa spuna. Oricum, am stat sa le rumeg si cred ca am inceput sa pricep cate ceva. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.