Marius Stan

Antrenor BJJ Copii si Adulti

Cum te numești și câți ani ai?

Ma numesc Stan Marius si sunt nascut in mai `84.

Când ai început sa practici Jiu Jitsu? Care este centura ta?

Am inceput sa practic Jiu Jitsu in 2009, cand aveam 25 de ani. Am primit centura neagra in 2020 de la maestrul meu, Tudor Mihaita.

De cât timp ești antrenor?

Sunt antrenor din vara anului 2014.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor?

Calatoria ca antrenor a inceput tinand incalzirea pentru antrenorii mai vechi din cadrul Absoluto. Ulterior, mi s-a facut propunerea de a antrena grupa de copii. Pe parcurs au aparut grupe noi de copii dar si de adulti. Abia dupa cativa ani de antrenorat am constientizat satisfactia de a transmite arta mai departe si de a inspira pasiunea pentru sport.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto?

Antrenez grupe de copii cu varstele cuprinse intre 5 si 15 ani la Absoluto Unirii si Absoluto Cotroceni. Antrenez si o grupa de adulti, trupa de dimineata de la Absioluto Cotroceni. Pe masura ce Jiu Jitsu a acaparat din ce in ce mai mult timp al vietii mele profesionale, am renuntat la job-ul de birou si am inceput sa preiau si antrenamente private. De-a lungul timpului am avut peste 1000 de elevi, copii sau adulti. Jiu Jitsu Brazilian ramane singura mea specializare in cadrul Absoluto. Referitor la antrenamentele private, am experienta in Gi, No Gi, copii, adulti, incepatori, intermediari sau avansati. Doar in 2022 am avut peste 250 de sesiuni de genul.

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum?

Jiu Jitsu mi-a schimbat viata radical. In 2009, cand am pasit prima data in sala de antrenament, lucram in domeniul economic, aveam o conditie fizica deplorabila si un mod de viata nesanatos. In primul an de antrenamente am renuntat la o mare parte din ceea ce imi facea rau, cum ar fi alcool, tutun sau junk food. In prezent, la 38 de ani, am cea mai buna conditie fizica a vietii mele. Dar toate astea nu ar fi nimic fara evolutia mentala si emotionala. Jiu Jitsu m-a facut sa capat incredere in propriile forte si sa relationez altfel cu oamenii si m-a facut mai intelegator si mai calm in situatii conflictuale. Jiu Jitsu m-a facut sa merg pe strada drept si fara frica de alti oameni.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Ca antrenor am pregatit numerosi copii si adulti ce au cucerit titluri nationale si internationale. Printre cele mai importante titluri castigate de elevii mei, mentionez titlul de campion national ADCC adulti, campion national Gi si No Gi, campion balcanic si vicecampion mondial JJIF. Ca sportiv sunt multiplulultiplud Campion National, dublu detinator al centurii Belt League si Campion Mondial JJIF la categoria Master.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

Pentru mine Jiu Jitsu a fost dragoste la prima vedere. Partea cea mai grea a fost sa vin la primul antrenament. Sunt multe ganduri parazite care te incurca sa faci primul pas: sunt prea fragil, am o conditie fizica proasta, plec acasa cu ochii vineti sau cu nasul spart, colegii de antrenament sunt violenti. Adevarul e ca toate aceste mituri sunt false. Sala de antrenament este una extrem de sigura, cu un colectiv prietenos, gata sa te ajute sau sa iti ofere indicatii daca e nevoie. Elevii, adulti sau copii, provin din medii diverse, ei sau parintii fiind doctori, avocati, ingineri, politisti, constructori, antreprenori, si asa mai departe. Gasesc impreuna o activitate distractiva, isi fac prieteni noi, invata un stil de lupta care aduce, pe langa toate beneficiile practicarii unui sport, stiinta autoapararii si disciplina mentala. Jiu Jitsu e si contagios. Sunt multe exemple de parinti care au inceput BJJ-ul dupa ce si-au adus copiii la sala. Avem astazi la antrenamente multe familii BJJ, cu copii si parinti, tata si mama, care se simt minunat practicand jiu jitsu pe aceeasi saltea.

Asadar, veniti la antrenament. Primul este gratuit! Iesi putin din zona de confort pentru o activitate distractiva si folositoare. Nu ai absolut nimic de pierdut, doar de castigat!

BJJ NO GI

100%

BJJ GI

100%

BJJ KIDS

100%

Autoaparare

80%

Disponibilitate antrenamente private Bjj pentru adulti si copii.