Bogdan Ristea

ANTRENOR BJJ COPII

Cum te numești și câți ani ai?

Ma numesc Ristea Bogdan-Alexandru si sunt nascut in data de 03.07.1998.

Când ai început sa practici Jiu Jitsu? Care este centura ta?

Practic Jiu-Jitsu Brazilian si MMA din Iunie 2018 si sunt centura Albastra in Jiu-Jitsu.

De cât timp ești antrenor?

Activez ca si antrenor in cadrul grupelor de BJJ pentru copii de la Absoluto din Octombrie 2020.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor?

Am decis sa devin antrenor inca din stadiile incipiente ale traseului meu in Jiu-Jitsu, deoarece am vrut sa trasmit la cat mai multe persoane acest sport minunat pe care il practic. Prima oara am inceput sa fac asta cu cativa prieteni, de hobby, dupa care am realizat ca asta imi doresc sa fac de acum inainte, sa imi dedic tot timpul sporturilor pe care le practic si pentru a putea sa le impartasesc mai departe.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto?

Specialitatea mea sunt grupele de copii incepatori, dar si avansati, dar am lucrat si cu adulti, fie ei incepatori sau avansati. In cadrul antrenamentelor private, predau atat Jiu-Jitsu Gi si No-Gi, cat si MMA sau Kick-Boxing.

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum?

Jiu-Jitsu mi-a adus foarte multe beneficii, atat fizice, cum ar fi: dezvoltare musculara, dezvoltarea mobilitatii si a flexibilitatii, tonifiere, rezista la efort, etc, cat si psihice precum: lipsa stresului, libertate emotionala, libertatea de vorbi in fata oamenilor, etc.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Cea mai mare realizare a mea ca sportiv este medalia de aur la ADCC 2019 pe care am castigat-o cu foarte multa munca, munca depusa si din punct de vedere psihic, si fizic, si emotional si chiar si de sanatate, deoarece in finala m-am accidentat la un ligament si sunt mandru de mine ca nu am cedat si ca am luptat pana la capat. Pe langa aceasta se mai numara si o victorie in MMA-ul amator si inca 4 titluri de Vice-Campion National, dintre care 3 la Gi si 1 la No-Gi.

Iar ca antrenor ma mandresc cu copii pe care ii antrenez si cu rezultatele acestora din competitii, dar cel mai mult ma mandresc cu o persoana, mai exact cu iubita mea, care imi este in acelasi timp si eleva, aceasta a reusit sa obtina in mai putin de 3 luni de practica, 7 medalii de aur dintre care 2 Titluri de Campioana Nationala si 1 medalie de bronz.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

MMA

80%

KICK BOX

80%

BJJ NO GI

80%

BJJ GI

80%

BJJ AUTOAPARARE

80%

BJJ KIDS

100%

Disponibilitate antrenamente private MMA, Kick Box sau BJJ pentru adulti si copii.