Nicole Toma

Antrenor BJJ Copii

Cum te numești și câți ani ai?

Numele meu este Toma Nicole - Stefania si am 21 de ani.

Când ai început sa practici Jiu Jitsu? Care este centura ta?

Am inceput sa practic Jiu-Jitsu acum un an si 4 luni, iar centura pe care o am este albastra.

De cât timp ești antrenor? 

Am inceput sa fiu antrenoare la grupa mea de copii 3-5 ani pe 06.01.2024 insa pana atunci am fost si sunt antrenor asistent.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor? 

Imi place foarte mult latura aceasta de a preda atat copiilor cat si adultilor. Ma pasioneaza foarte mult si am un bonus ca sunt in ultimul an la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport pe Sport si Performanta motrica de unde ies antrenoare urmand cursuri si de pedagogie.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto? 

BJJ-ul este specializarea mea atat pentru copii cat si pentru adulti. Sunt antrenoare la sala din Mall Veranda.

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum? 

⁠Beneficiile pe care le-am dobandit practicând Artele Mariale sunt: dezvoltarea fizica (imbunatatirea capacitatii cardiovasculare, fortei, flexibilitatii si coordonarii); dezvoltarea sociala (oportunitatea de a face noi prieteni); dezvoltarea mentala (cresterea concentrarii); imbunatatirea stimei de sine (dezvoltarea încrederii în sine prin depășirea provocărilor și atingerea obiectivelor); maturizare emoțională (prin gestionarea succeselor și eșecurilor în cadrul antrenamentelor și competițiilor) Si multe alte beneficii.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Am reusit intr-un timp atat de scurt sa am multe medalii de aur la competitiile nationale si internationale si  sa fiu prima fata care aduce medalia de aur la Campionatul Mondial de BJJ si pot spune ca este o realizare foarte mare, atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

I-as spune ca salile de Arte Martiale sunt locuri minunate pentru a invata disciplina, respectul fata de ceilalti, si pentru a-si dezvolta increderea in sine. Putand sa mai adaug si partea distractiva a antrenamentelor si faptul ca ii va oferi oportunitatea de a invata abilitati noi si de a-si face prieteni.

BJJ NO GI

80%

BJJ GI

100%

BJJ Autoaparare

80%

Disponibilitate antrenamente private - adulti si copii