Paul Radu

Antrenor BJJ si MMA

Cum te numești și câți ani ai?

Radu Paul si am 32 de ani.

Când ai început sa practici Arte Martiale? Care este centura ta in Bjj?

Am inceput antrenamentele de Box in 2004, iar pe cele de BJJ in 2011. Am centura neagra in BJJ din 2020.

De cât timp ești antrenor?

Sunt antrenor din 2014.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor?

Pasiunea de a transmite mai departe cunostintele mele si dorinta de a inspira cat mai multi oameni spre practicarea artelor martiale.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto?

In cadrul Absoluto predau BJJ GI unei grupe mixte( incepatori + avansati) in sala Absoluto Unirii si predau MMA nivel incepator/intermediar in cadrul salilor Absoluto Unirii si Veranda. In cadrul antrenamentelor private predau BJJ, Kickboxing sau MMA atat copiilor, cat si adultilor, indiferent de nivelul acestora(incepatori sau avansati).

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum?

Artele martiale mi-au schimbat viata. M-au ajutat sa evoluez de la o persoana timida si introvertita, la persoana cu foarte multa incredere in sine, care se poate integra usor in orice grup. Urmand cursurile de BJJ am dezvoltat cunostinte importante de autoaparare, cunostinte care m-au ajutat sa identific si sa evit situatiile periculoase.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Ca antrenor am pregatit peste 1000 de studenti in tot acest timp. Dpdv performante notabile, pe langa multiple titluri nationale castigate de-a lungul anilor, merita mentionat titlul mondial la BJJ Gi si titlul de vicecampion mondial No Gi obtinut in 2018 la Campionatele Mondiale de BJJ pentru Copii din Birmingham si titlul de vicecampion European la adulti obtinut in 2022 la European Open de la Roma.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

I-as spune sa nu mai piarda vremea gandidu-se daca merita sau nu sa faca pasul asta, pentru ca merita din plin. Nu cunosc nici macar o persoana care sa regrete faptul ca a venit in sala si a inceput antrenamentele de Arte Martiale. Stiu ca exista tot felul de mituri legate de salile de antrenament( atitudine NOK din partea antrenorilor/colegilor, accidentari etc), dar venind la o sala de renume, cum e Absoluto, toate acestea sunt eliminate, astfel elevii bucurandu-se de experienta practicarii artelor martiale la un nivel ridicat, fara a experimenta elementele neplacute specificate mai sus.

MMA

100%

KICK BOX

100%

BJJ NO GI

100%

BJJ GI

100%

BJJ Autoaparare

100%

Disponibilitate antrenamente private Bjj, Kick Box sau MMA pentru adulti si copii.