Tudor Mihaita

Antrenor BJJ si MMA

Cum te numești și câți ani ai?

Tudor Mihaita, 15.02.1977.

Când ai început sa practici Jiu Jitsu? Care este centura ta?

In anul 2003. Centura Neagra 3 Dan.

  1. De cât timp ești antrenor?

2003.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor?

Am descoperit BJJ-ul in 2003 si mi-a placut enorm de la prima experienta. Nu se practica in Romania si am inceput sa ma lupt cu varul meu pe covor, in sufragerie. Stiam 3 tehnici pe care le invatasem din pozele de pe internet. Si cu bagajul asta tehnic super limitat reuseam sa il inving la fiecare 20-30 secunde, desi era mai greu ca mine cu aprox. 15 kg. Mi-am dat seama ca daca vreau sa progresez, trebuie sa ii invat si pe altii. Asa am aflat ca imi place sa predau. Ulterior am mers cu sportivii mei in competiti si antrenoratul de performanta m-a atras foarte mult si el.

Antrenorul este un profesor, un invatator. Alaturi de parinti, consider ca cei care au menirea sa te "invete", au cea mai mare capacitate de a schimba lumea. Chiar si in 3 antrenamente pe saptamana la o sala de arte martiale, impactul pe care un antrenor il poate avea in viata unui elev este enorm.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto?

BJJ Adulti

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum?

BJJ-ul a avut un impact decisiv in viata mea. M-a format ca om, mai mult ca orice sau oricine. De la un stil de viata sanatos, pana la trasaturile de caracter.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Ca sportiv: de 5 ori Campion European (in 4 federatii diferite, la Master), Vicecampion Mondial, 5 titluri Open (Roma, Berlin, 3 x Londra).

Ca antrenor: 11 titluri Mondiale, 26 titluri Europene. Antrenor Emerit. 10 ani antrenorul Lotului National de Ju-Jitsu (Newaza) al Romaniei. Primul antrenor din Romania in galele UFC si Bellator. Peste 100 meciuri in MMA.

Antrenor in cadrul centrului de pregatire al angajatilor Ministerului Afacerilor Interne (Centrul de Autoaparare Dinamo). Am pregatit de-a lungul timpului angajati din: Serviciul de Actiuni Speciale (SAS), Directia Operatiuni Speciale (DOS), Politia Transporturi, Protectia Martorilor, Ordine Publica.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

BJJ-ul este o asigurare de viata. Este primul pas catre o viata sanatoasa, o forma fizica functionala, integrarea intr-un grup de oameni cu pasiuni comune si, mai ales, capacitatea de a te apara pe tine si pe cei din jur.

BJJ NO GI

100%

BJJ GI

100%

MMA

100%