Vlad Darie

Antrenor BJJ

Cum te numești și câți ani ai?

Numele meu este Vlad Darie si am 38 de ani.

Când ai început sa practici Jiu Jitsu? Care este centura ta?

Am descoperit BJJ la inceputul lui 2016 si in momentul de fata sunt centura neagra.

De cât timp ești antrenor? 

Am inceput sa antrenez in 2021.

Ce te-a inspirat sa devii antrenor? 

Am inceput sa antrenez din ideea de a-mi ajuta colegii si clubul, fiind nevoie de cineva care sa preia grupa de Gracie de la sala din Nord la momentul respectiv. In timp am descoperit plăcerea si bucuria de a împărtăși cunoștințele acumulate pe parcurs.

Care este specializarea ta ca antrenor în cadrul Absoluto? 

Grupa de Incepatori si Autoaparare/Gracie de la Absoluto Veranda.

Ce beneficii ți-a adus Jiu Jitsu pana acum? 

Pe langa beneficiile imediate fizice aduse de practiarea unui sport, BJJ’ul iti ofera si un mod de relaxare psihologica, deoarece trebuie sa fii conectat permanent la ceea ce faci pe saltea, astfel deconectandu-te si de la grijile cotidiene. De asemena am avut ocazia sa cunosc o mulțime de oameni minunați cu care am legat prietenii.

Care sunt realizările ca sportiv și ca antrenor de care ești cel mai mândru?

Pe plan sportiv cel mai mândru sunt de faptul ca, desi m-am apucat de acest sport dupa vârsta de 30 de ani, am reușit sa devin cel mai medaliat sportiv roman in competiții internaționale de BJJ (IBJJF), fiind prezent in top 100 in clasamentul internațional la toate centurile colorate (inclusiv locul I Mondial la centuri albastre No Gi Master 1). Ca si antrenor ma bucur ca am resit sa insuflu placerea de a competitiona elevilor mei, reusind sa obtinem dupa cateva luni de antrenament clasari pe podium, atat in cadrul campionatelor nationale de junior si adulti cat si in competitii intrantionale.

Ce ai spune unui viitor elev care încă nu este convins sa pășească pentru prima data într-o sala de antrenament?

BJJ este cel mai versatil sport pe care inca nu l-ai incercat. Vei descoperi in foarte scurt timp ca vei căpăta o condiție fizica mai buna in timp ce te relaxezi si socializezi cu oameni minunați. Daca te-am facut curios hai sa incerci si sa vezi daca este pentru tine. Dar fii atent, BJJ’ul creeaza dependență.

BJJ NO GI

80%

BJJ GI

100%

BJJ Autoaparare

100%

Disponibilitate antrenamente private Bjj pentru adulti.