555 Views
AVANCRONICA UFC 249: Tony Ferguson vs Justin Gaethje pentru titlul de campion interimar la categoria Lightweight (VIDEO)
AVANCRONICA UFC 249: Tony Ferguson vs Justin Gaethje pentru titlul de campion interimar la categoria Lightweight (VIDEO)

Dupa o perioada extrem de lunga de asteptare, UFC revine cu gala UFC 249, pe data de 9 mai 2020. Gala era initial programata pe 18 aprilie 2020, dar din cauza pandemiei, atat gala, cat si main eventul initial au fost anulate. Gala s-a reprogramat, dar main eventul ii va aduce de aceasta data fata in fata pe Tony Ferguson, fost campion interimar la categoria Lightweight si pe Justin Gaethje, fost campion WSOF la categorie Lightweight.

Cei doi se vor duela pentru titlul de campion interimar UFC, care garanteaza o lupta pentru unificarea centurii impotriva actualului campion, Khabib Nurmagomedov. Desi o lupta pentru titlul suprem este garantata castigatorului din aceasta batalie, niciodata nu putem sti cand se va razgandi Dana White si ne va servi cu gala Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor 2.

Tony Ferguson intra in aceasta lupta ca favorit, pe baza experientei sale, dar si a numarului sau de 13 victorii consecutive. Ca sa va faceti o idee despre cat de impresionant este parcursul lui Tony Ferguson, acesta a pierdut ultima oara cand femeile nici macar nu luptau in UFC, mai exact, in 2012.

Justin Gaethje, pe de alta parte, a intrat in UFC din postura de campion neinvins al altei organizatii (WSOF) si din cele 6 lupte pe care le-a avut pana acum in UFC, in 5 dintre ele a primit bonusul pentru prestatia serii!

Lupta aceasta este atat de asteptata de catre fani, incat o lupta pentru titlul suprem va fi co-main eventul ei. Henry Cejudo, actualul campion UFC la Bantamweight (si fost campion la Flyweight) se va intalni in octogon cu fostul campion UFC la Bantamweight, Dominick Cruz.

Un alt nume greu (la propriu si la figurat) care va reveni in octogon este Francis Ngannou, care se va duela cu bestia din Surinam, Jairzinho Rozenstruik, care este neinvins in MMA.

Pentru a intelege cat de intensa si plina de nume mari va fi aceasta gala, ganditi-va doar ca Donald „Cowboy” Cerrone, care s-a luptat ultima oara in main event cu Conor McGregor, va lupta acum impotriva lui Anthony Pettis, in cadrul preliminariilor!

YouTube player

Lista intreaga de lupte de la UFC 249

Main Card

  • Tony Ferguson vs. Justin Gaethje – Titlul de campion interimar la categoria Lightweight
  • Henry Cejudo (c) vs. Dominick Cruz – Titlul la categoria Bantamweight
  • Francis Ngannou vs. Jair Rozenstruik – Heavyweight
  • Calvin Kattar vs. Jeremy Stephens – Featherweight
  • Greg Hardy vs. Yorgan De Castro – Heavyweight

Preliminarii

  • Anthony Pettis vs. Donald Cerrone – Welterweight
  • Vicente Luque vs. Niko Price – Welterweight
  • Fabricio Werdum vs. Aleksei Oleinik – Heavyweight
  • Ronaldo Souza vs. Uriah Hall – Middleweight
  • Carla Esparza vs. Michelle Waterson – Strawweight Feminin
  • Bryce Mitchell vs. Charles Rosa – Featherweight
  • Ryan Spann vs. Sam Alvey – Light heavyweight