fbpx
92 Views

Gracie Mag a publicat recent o concluzie asupra celor mai importante 20 de tehnici din BJJ, dupa ce a intervievat unii dintre cei mai celebri luptatori si instructori din lume.

1. Armbar din garda inchisa (tehnica explicata de Ricardo Cachorrao).

„Armbar-ul din garda inchisa este una dintre finalizarile esentiale din BJJ. Oponentul are 2 maini si un singur gat, ceea ce face raportul posibilitatilor de atac de 2 la 1. Pentru un armbar perfect, pe mana dreapta a adversarului de exemplu: cu mana stanga fixeaza antebratul sau pe piept; mana dreapta controleaza cotul sau, fixandu-l pe soldul tau; foloseste piciorul stang in soldul sau pentru a pivota 45 de grade catre dreapta; foloseste celalalt picior pentru a-l debalansa pe adversar; piciorul stang trece peste capul adversarului strangandu-l puternica; finalizeaza impingand din solduri.

Exista situatii neprevazute. E o tehnica ce-i da posibilitatea adversarului sa depaseasca garda, asigura-te ca-ti repozitionezi soldurile dupa orice tentativa esuata. Esti expus si la un slam, asa ca obisnuieste-te sa faci o priza in interiorul piciorului adversarului. Pentru ca gravitatia lucreaza impotriva ta, atunci cand adversarul pune presiune pe tine incearca sa te rotesti pentru a ajunge cu fata spre sol.”

Armbar din garda inchisa

 

Urmatoarea tehnica: mentinerea controlului deasupra (explicata de Saulo Ribeiro)