BJJ ca hobby - Top 5 beneficii cu care vine Jiu Jitsu Brazilian
122 Views

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) merge dincolo de fitness-ul fizic, oferind o multitudine de beneficii care modeleaza caracterul unei persoane si promoveaza diverse abilitati esentiale. De la gandirea strategica si analitica la abilitati de lider, stabilirea obiectivelor si asumarea riscurilor, practica BJJ cuprinde o abordare holistica a dezvoltarii personale.

Tocmai de aceea am creat la Absoluto un mediu in care fiecare se poate antrena in functie de obiectivele sale, fie ele legate de performanta sau hobby.

Absoluto Mat Challenge est un bun exemplu in care imbinam spiritul de competitie, intr-un cadru amical in care toti antrenorii si membrii Absoluto de la salile din Cotroceni, Unirii si Veranda Mall au ocazia sa petreaca timp impreuna pe saltele. La care mai adaugam si pizza, muzica, sucuri si mici gustari.

Ce primesc castigatorii? Aplauzele colegilor si inca o seara reusita de antrenament alaturi de oameni care imbratiseaza aceeasi pasiune – Jiu Jitsu Brazilian!

5. BJJ-ul ca hobby poate aduce multe satisfactii

Cand explorezi beneficiile BJJ, este esential sa-l consideri ca un hobby. Nu toti trebuie sa practice Jiu Jitsu Brazilian de performanta pentru a experimenta numeroasele beneficii pe care acest sport le poate oferi.

Pentru entuziastii acestei arte martiale, transformarea ei intr-un hobby serveste ca un mod optim de a scapa de stres si plictiseala. Practicarea BJJ-ului in timpul liber adauga valoare timpului tau, facandu-l atat semnificativ, cat si placut. Pe scurt, inveti ceva nou si te mentii sanatos!

4. Iti imbunatateste somnul

Participarea la antrenamente de BJJ poate influenta semnificativ calitatea somnului. Indiferent daca urmezi o rutina de antrenament structurata sau nu, extenuarea fizica din BJJ face somnul sa fie mai usor, mai dulce. Somnul de care te vei bucura dupa o sesiune de BJJ contribuie la imbunatatirea starii generale de bine.

Cand vine vorba de a participa la o competitie amicala de BJJ, cum ar fi Absoluto Mat Challenge, aici vei dormi si mai bine stiind ca te-ai duelat cu colegii de club si nu ai trecut prin emotiile reale de competitie, care uneori pot fi coplesitoare. 

3. Reducerea stresului prin BJJ

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale BJJ consta in reducerea stresului. Cand se confrunta cu stresul, oamenii folosesc adesea diverse mecanisme de adaptare. Cu toate acestea, participarea activa la BJJ serveste ca o tehnica puternica si eficienta de reducere a stresului cotidian. Natura imersiva a sportului distrage mintea, permitand persoanelor sa se concentreze asupra activitatii si sa aline stresul in mod rapid si natural.

In scenariile din viata reala, Jiu Jitsu Brazilian, ca de altfel sportul in general, devine un instrument valoros pentru combaterea stresului. Fie ca practici sporturi de interior precum squash sau baschet sau te implici in alte sporturi de echipa cu prietenii, efectele de reducere a stresului se vor vedea imediat

2. Dezvoltarea increderii in sine

BJJ insufla un sentiment de realizare, incurajand oamenii aspire la mai mult, la victorii si realizari personale. Succesul in Jiu Jitsu Brazilian nu este masurat doar prin victorii; cuprinde cresterea personala, dezvoltarea abilitatilor si cautarea excelentei.

Pentru a excela in BJJ, trebuie sa aspiri nu doar la medalii, ci si sa cultivi increderea în sine, facand acest sport sa fie o modalitate ideala de stimulare a stimei de sine.

1. BJJ-ul iti va imbunatati abilitatile sociale

Participarea la BJJ aduce beneficii sociale alaturi de avantajele fizice si mentale. Colaborarea in BJJ dezvolta calitati de buna sportivitate si responsabilitate personala.

Prin Absoluto Mat Challenge, ca de altfel si prin toate Absoluto Community Events pe care le organizam, incercam sa aducem impreuna oameni care impartasesc dragostea pentru Jiu Jitsu Brazilian, indiferent de forma fizica, experienta, scopul fiecaruia sau frecventa antrenamentelor.

Depasirea provocarilor pe saltea se traduce prin imbunatatirea abilitatilor de gestionare a timpului si a organizarii, esentiale pentru succes atat in domeniul sportiv, cat si in cel academic, si, de ce nu, chiar si in viata de zi cu zi.

BJJ-ul ofera o platforma unica pentru indivizi, inclusiv pentru copii, adolescenti si adulti, de a-si dezvolta abilitati sociale puternice prin sport si participarea la competitii si evenimente, atat amicale, cat si profesioniste. Deschide usi pentru noi conexiuni, facandu-l o modalitate eficienta de imbunatatire a socializarii pentru cei care cauta sa-si rafineze abilitatile interpersonale.

Noi te asteptam oricand pe saltele la oricare dintre cluburi Absoluto din Bucuresti sau la cluburile afiliate din Romania si din afara!

Vino la Absoluto si primesti CADOU primul antrenament GRATUIT!

  • Detalii la: 0775637041
  • contact@absoluto.ro
  • Te asteptam la antrenamente la Absoluto Unirii, Cotroceni si Veranda Mall – nivelul 2!