fbpx
101 Views

Sora este un impatimit declarat al Jiu Jitsului Brazilian. A inceput antrenamentele cu Absoluto BJJ in toamna anului trecut, dorind sa se pregateasca in lupta la sol pentru examenul de centura neagra in Budokai. Dupa ce si-a indeplinit telul, vedeta Local Kombat a continuat sa faca antrenamente de BJJ atunci cand nu urma un program specific pentru un meci de kickboxing. Aveti in continuare un interviu exclusiv acordat de Sora blog-ului Absoluto BJJ.

 sora_int.jpg

– Cum ai descoperit BJJ-ul?

Sora: Tudor Mihaita este cel care m-a „virusat”. Facea antrenamente cu baietii lui la aceeasi sala unde ne antrenam eu si varul meu, Daniel Ghita. Ii vedeam cum se „tavalesc” pe saltea si, sincer, nu intelegeam prea multe tehnici. L-am rugat sa facem cateva antrenamente private si atunci am ramasa uimit. Era incredibil cum un tip mai slab, mai putin puternic ca mine avea nevoie doar de tehnica pentru a-si indeplini strategia de lupta. La scurt timp am ajuns sa ma gandesc permanent la tehnicile pe care le invatam la antrenament. Am inceput sa ma interesez de istoria stilului si sa studiez meciuri cu luptatori celebri de BJJ. L-am cunoscut apoi pe Eddie Kone, reprezentantul organizatiei Royler Gracie/David Adiv (RGDA) in Europa, cu care am devenit bun prieten si „virusul” s-a instalat definitiv.

– Ce iti place la Jiu Jitsu Brazilian?

Sora: Imi place in primul rand ca nu ai nevoie de forta pentru a invinge intr-o lupta. Este extrem de interesant cum Helio Gracie, fondatorul stilului, a reusit sa intrebuinteze corpul uman ca o arma fara a avea nevoie de calitati fizice de exceptie. Totodata, imi place ca este, in acelasi timp, relaxant. E o reala placere sa stiu ca vin la un antrenament de BJJ.

– Se tot vorbeste de un meci de MMA in cariera ta. Esti pregatit pentru o astfel de disputa?

Sora: Pregatirea mea include si elemente de proiectari si lupta la sol. Nu mi-am facut insa o prioritate din antrenamentele pentru acest format competitional. Vreau sa ma axez pe kickboxing, mai ales ca MMA-ul nu este dezvoltat la noi. Eddie Kone, despre care va vorbeam, chiar m-a intrebat daca nu vreau sa ma puna in legatura cu cei de la Cage Rage (n.r. – organizatie de MMA din Anglia) pentru un eventual contract. Cum va spuneam nu este o prioriate pentru mine.   – Va face BJJ-ul parte din viitorul tau?  Sora: Sunt indragostit definitiv de BJJ. Abia astept Summer Training Camp-ul pe care Absoluto BJJ, impreuna cu Eddie Kone, il va organiza in vara. Apoi, in viitorul ceva mai indepartat, i-am spus lui Tudor ca vreau sa lupt in competitii de BJJ pentru Absoluto BJJ. Insa pana atunci vreau sa scoatem o carte cu tehnici de autoaparare care cred ca se va bucura de succes.