fbpx
Cum arata clasamentul categoriei Lightweight inainte de McGregor vs Poirier 2?
179 Views
Cum arata clasamentul categoriei Lightweight inainte de McGregor vs Poirier 2?

Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2 va fi main eventul galei UFC 257, care va avea loc in Abu Dhabi, Fight Island, pe 24 ianuarie 2021. Aceasta este cea de-a doua confruntare dintre cei doi luptatori, prima soldandu-se cu victoria lui Conor McGregor prin KO in runda 1.

De la prima lor lupta au trecut aproximativ 6 ani, iar cei doi sunt luptatori extrem de diferiti acum. Ar fi de adaugat si faptul ca vor lupta la o categorie superioara, la Lightweight, unde Conor McGregor a fost deja campion, iar Dustin Poirier a fost campion interimar.

Pana cand se vor confrunta in revansa, clasamentul categoriei Lightweight arata extrem de interesant, avandu-l (inca) pe Khabib Nurmagomedov in frunte, ca detinatorul centurii. Ambii luptatori au fost submisi de campionul din Dagestan si ar fi interesant de vazut daca acesta se va intoarce in octogon pentru a-i oferi invingatorului de la UFC 257 revansa.

Momentan, locul 1 in clasament este ocupat de Justin Gaethje, care va lupta cel mai probabil cu Charles Oliveira, situat pe locul 3. In co-main eventul serii de la UFC 257, Dan Hooker, aflat pe pozitia a 6-a, va lupta impotriva fostului multiplu campion in Bellator, Michael Chandler, care isi va face debutul in UFC.

Este de mentionat ca invingatorul din co-main event va avea ocazia sa il provoace la microfon pe invingatorul din main event, ceea ce i-ar asigura fie o lupta pentru titlul interimar (daca nu chiar pentru titlul absolut), fie o lupta cu Conor McGregor. Ambele situatii sunt extrem de favorabile.

Ramane de vazut insa cum se vor rearanja lucrurile dupa aceasta gala si daca Khabib Nurmagomedov se va reintoarce vreodata in octogon.

Voi pe cine pariati: Dustin Poirier sau Conor McGregor? Dan Hooker sau Michael Chandler? Cine va fi noul campion al categoriei Lightweight la sfarsitul anului 2021?